Maayke

Vaatwastabletten zijn ontzettend veelzijdig

Zoals de naam al zegt gebruik je vaatwastabletten natuurlijk voor de vaatwasser. Maar wanneer je dacht dat je deze tabletten alleen kunt gebruiken om er een glanzend schone vaat mee te krijgen heb je het goed mis! Deze veelzijdige schoonmaaktabletten zijn namelijk erg handig voor allerhande klusjes in huis.

Opsparen die vaatwastabletten dus, want voor deze vijf dingen in huis kun je ze ook gebruiken!

Overtollig vet

Laten we eerlijk zijn, een van de meest vervelende schoonmaakklussen in huis is het schoonmaken van de frituurpan. De binnenzijde van deze pan zit vol met overtollig vet, wat moeizaam los komt van het oppervlak. Geen paniek, wat een vaatwastablet is dé oplossing. Vul de lege frituurpan voor driekwart met (warm) water en voeg hier een vaatwastablet aan toe. Laat ook het frituurmandje in de pan zitten. Zet de frituurpan aan op maximaal 90 graden voor ± 10 minuten. Spoel hierna de pan af met wat heet water. Extra tip: er kan een frituurlucht vrijkomen bij het schoonmaken van de pan, dus zet even een raam open.

Kookluchten

Kookluchten blijven vaak lang hangen in de keuken. Helemaal als je net een lekker visje hebt gebakken of het gourmetstel weer eens uit de kast hebt getrokken. Van deze kookluchten kun je makkelijk af komen door middel van een vaatwastablet. Het enige dat je hoeft te doen is een grotere pan met een flinke laag water te vullen. Zet dit op een laag vuurtje en voeg een vaatwastablet toe. De kookluchten worden door de pan met water geabsorbeerd en je woning zal verlost zijn van alle vieze kookluchten.

Benieuwd wat je nog meer wat vaatwastabletten kunt doen in huis? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2