Ken jij deze handige tools al?

Even binnen gluren in de keuken van Mascha Feoktistova, het brein achter Beautygloss. In haar vlogs geeft ze ons wekelijks een kijkje in haar leven, en in haar vorige vlog zelfs in haar eigen keuken. Aan haar volgers deelt ze namelijk de keukentools waar ze niet meer zonder kan. Van de bekende airfryer en keukenmachines tot handige dingen die het koken net wat makkelijker maken. Wij zetten de handigste dingen op een rijtje! 

1. Mason jars

Mascha bewaart haar eten graag in een mason jar. Net zoals haar oma en moeder, gebruikt ze dagelijks een glazen potje om eten in te bewaren. Wel geeft ze de tip om de rubberen deksels te kopen en niet de metalen deksel te gebruiken die erbij geleverd wordt. Deze roesten namelijk snel.

2. Pyrex schaal

Misschien ken je hem nog niet, maar een pyrex schaal is een must om in huis te hebben. En dat vindt Mascha ook. Doordat het handvat eraf kan, is de pyrex schaal ideaal wanneer je weinig plek in de kast of vaatwasser hebt. Mascha gebruikt hem zelf vaak in de oven en heeft er ook een speciale deksel voor om gerechten te stomen of te laten sudderen.

3. Gummies voor op een glas

Wanneer je veel bezoek hebt, heeft Mascha de perfecte oplossing gevonden: gummies die je op een glas kunt zetten. Hiermee weet iedereen welk glas van hem of haar is en ziet het er daarbij ook nog eens heel vrolijk uit. Zelf heeft ze verschillende soorten fruit om glazen uit elkaar te houden.

4. Edelstenen voor water

Mascha heeft een stolp met een deksel waar kleine edelstenen in zitten. Zelf noemt ze het “zweverig”, maar gelooft ze in de werking van de stenen in het water. “Ze helpen tegen negatieve gedachten en het ziet er mooi uit”, aldus Mascha.

5. Microplane schaafstaaf

Knoflookpers eruit en rasp erin: Mascha is enthousiast over haar “schaafding”. Ze gebruikt hem voor alles dat geschaafd moet worden en werkt het volgens haar heel makkelijk. En fijne bijkomstigheid: hij is ook makkelijk schoon te maken! Daar worden we vrolijk van.

Benieuwd wat er nog meer in haar keukenkastje ligt? Bekijk hieronder dan de hele video.

Lees ook: 4 dingen die je nooit in de airfryer moet bereiden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Beautygloss | Beeld: Videostill