Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 grote eieren
  • 370 gram ricotta
  • 120 gram zure room
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 115 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram frambozen, vers of uit de diepvries
  • 1 eetlepel citroensap
  • Rasp van 1 citroenschil
Marlieke
15 + 1 uur baktijd min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 grote eieren
  • 370 gram ricotta
  • 120 gram zure room
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 115 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram frambozen, vers of uit de diepvries
  • 1 eetlepel citroensap
  • Rasp van 1 citroenschil

Deze luchtige en fruitige taart is heel makkelijk te maken

Omdat het bijna weekend is; omdat het weekend is; omdat het een mooie dag is; omdat je een slechte dag had; omdat er altijd wel iemand ter wereld jarig is… Wij kunnen altijd wel een goede reden bedenken om taart te serveren. Dit keer kiezen we voor een heerlijk luchtige cake met frambozen en ricotta. Je hebt maar één beslagkom nodig en bakt ‘m in een handomdraai!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je hem:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm van 23 centimeter met bakpapier en vet de randen en bodem in.
  • Meng in een grote beslagkom de boter en de suiker. Voeg vervolgens de ricotta en zure room toe en roer totdat alles goed gemengd is.
  • Voeg een voor een de eieren toe en blijf ondertussen mixen
  • Doe dan het vanille-extract, de citroensap en citroenrasp in de kom en meng door het beslag.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de beslagkom en meng tot het volledig is opgenomen in het beslag.
  • Meng tot slot 3/4 van de frambozen door het beslag.
  • Verspreid het beslag over de bakvorm en leg de overgebleven frambozen op de bovenkant.
  • Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven, totdat een tandenstoker schoon uit het midden van de oven komt. Kijk na 40 minuten bakken of de taart niet te bruin wordt en bekleed eventueel de bovenkant met aluminiumfolie, zodat de taart niet aanbrandt.
  • Laat de taart minstens 15-20 minuten afkoelen in de springvorm voordat je hem aansnijdt.
  • Serveer met de overgebleven frambozen. Geniet ervan!

Ook lekker: Stroopwafel-cheesecake met witte chocolade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: videostill