Het vergt wat voorbereiding, maar daarna hoef je maanden geen knoflook te pellen

Knoflook is zonder twijfel ons favoriete ingrediënt. Van knoflookpasta tot knoflookbrood: knoflook maakt elk gerecht nét iets beter. Maar we moeten toegeven: voor elk gerecht een hoop teentjes knoflook pellen en snijden, is behoorlijk wat werk. Gelukkig heeft kookboekauteur Julia Turshen daarvoor dé oplossing. 

Ultieme hack

Keer op keer weer naar de supermarkt om nieuwe knoflook te halen, die vervolgens stuk voor stuk pellen en snijden, en dat meerdere keren per week: daar gaat flink wat tijd in zitten. Zo weet ook kookboekauteur Julia Turshen. Daarom bedacht zij iets waardoor zij áltijd knoflook in huis heeft. Ze maakt namelijk haar eigen knoflookpasta. “Als je iets van mijn werk leert, laat het dan deze knoflookpasta-tip zijn”, schrijft ze op Instagram bij een video van de hack. “Ik doe dit een paar keer per jaar. Daarna hoef ik maandenlang geen knoflookteentjes te pellen en te snijden. Het is een cadeau voor mezelf.”

Knoflookpasta maken

Wees voorbereid: het kost even wat werk, maar daarna heb je ook wat. In het Instagram-filmpje laat Turshen zien dat ze eerst heel veel knoflookteentjes pelt. En dan hebben we het ook echt over héél veel. “Zet ondertussen een film aan”, raadt de kookboekauteur dan ook aan. Vervolgens doet ze de knoflookteentjes in de foodprocessor. “Voeg voldoende olijfolie toe om er een pasta van te maken. Giet de knoflookpasta in een met bakpapier bekleed brownieblik of iets anders dat in je vriezer past”, legt Turshen uit. Als je net als Turshen heel veel knoflookpasta maakt, kun je met bakpapier verschillende lagen maken.

Kleine blokjes

Vervolgens stopt Turshen de knoflookpasta in de vriezer totdat deze stevig is. Koken met zo’n groot blok knoflook is natuurlijk niet handig, daarom snijdt ze ‘m in kleine stukjes. Deze stukjes kun je in kleine bakjes bewaren, waardoor het tijdens het koken makkelijker wordt om een paar blokjes knoflook te gebruiken. “Bedank je vroegere zelf elke keer dat je weer wat knoflook pakt”, aldus Turshen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julia Turshen (@turshen)

Reacties

Inmiddels hebben al meer dan tweehonderd mensen gereageerd op de knoflooktip. “Geniaal”, “Briljant” en “Geweldig”, klinkt het in de reacties. “Waarom heb ik dit nog nooit gedaan? Dit is zo logisch. Ik ga er binnenkort een weekendje voor zitten met de film It’s Complicated“, heeft een volger al bedacht. Ga jij deze knoflookhack ook proberen?

Lees ook: 6 tips om óók gezond te eten als je het druk hebt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Instagram | Beeld: Unsplash