Sara Bergsma

Dat we hier niet eerder aan gedacht hebben!

Nacho’s: de ideale snack voor tijdens het kijken van een film, een borrelavondje met vrienden of gewoon om in je eentje van te genieten. Ben jij dol op nacho’s, maar lukt het jou nooit om elk nachochipje te bedekken met kaas? Dan is deze TikTok-hack zeker het proberen waard!

Teleurstelling

Hoe vaak hebben we niet uitgekeken naar een stapel warme, kazige tortillachips, om vervolgens teleurgesteld te worden door een zompige puinhoop? Het lijkt eerder regel dan uitzondering: een portie nacho’s bestaande uit een grote stapel droge chips, waarbij alleen de bovenste laag bedekt is met gesmolten kaas. Zonde, vinden wij. Gelukkig circuleert op TikTok momenteel een super handige lifehack, waardoor je voor eeuwig van dit probleem verlost bent.

TikTok-hack

Het geheim zit ‘m in hoe je je nacho’s neerzet. Gooi niet alles op een bult in de schaal, maar zet ze rechtop! Het kost misschien iets meer tijd, maar het werkt echt. Als je je chips naast elkaar (dus met de puntjes omhoog) in de ovenschaal plaatst, zullen ze veel gelijkmatiger worden bedekt met kaas. Op die manier smelt de kaas op elk chipje een beetje, in plaats van alleen op de bovenste paar.

Heb je een demonstratie nodig van deze lifehack? Bekijk dan vooral deze TikTok:

@foodfromclaudnine Bak jij je nachos al staand af? Zo heb je op elk chipje kaas! #Nachos #kooktips #makkelijkrecept #cheesy #nachocheese #vj ? origineel geluid – Food from ClaudNine

Nacho recepten

Op zoek naar recepten waarbij je deze super slimme hack kunt uittesten? Kookfans staat er vol mee! Onlangs deelden we bijvoorbeeld een overheerlijk recept voor Vietnamese karamel kip nacho’s. En ook deze originele Big Mac nacho’s zijn zeker het proberen waard. Heb je zin in nacho’s, maar ook in pizza? Dan bieden deze pizza nacho’s een uitkomst! En deze kip fajita nacho’s zullen mensen die niet genoeg kunnen krijgen van de Mexicaanse keuken zeker heerlijk smaken.

Kortom: de keuze is reuze! Ga je deze hack uitproberen?

Lees ook: Zo bewaar je knoflook het best

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok @foodfromclaudnine, Kookfans Archief | Beeld: Pexels