Ingrediënten
  • 3 radijsjes
  • 1 wortel
  • 2 lente-uien
  • Één kwart komkommer
  • 1 rode peper
  • Één kwart rode ui
  • 1/2 kopje azijn
  • 1/2 kopje water
  • 1/2 kopje rode wijnazijn
  • Snufje suiker en zout
  • Handvol koriander
  • 2 limoenen
  • 4 kippendijen (zonder bot + zonder vel)
  • 45g suiker
  • 85ml water
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1/2 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Duimpje gember, in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 lente-ui, in juliennede gesneden
  • 2 opgehoopte eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels Sriracha
  • 3 vellen Rijstpapier, in driehoekjes gesneden
60 min.
4 pers.

Fan van nachos? Probeer deze variant dan eens!

In bijna ieder restaurant staan nachos wel op de borrelkaart. Je maakt het populaire gerecht daarnaast ook nog eens gemakkelijk zelf en kunt eindeloos variëren met toppings en sausjes. We hebben een nieuwe, hele bijzondere variant voor je gevonden, namelijk zoete nachos met kip en karamel! 

Voor gebruikers van de mobiele versie van de website staan de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je de Vietnamese nachos

Zoete nachos? Ja, echt! Bij deze nachos ga je zelf de ‘tortillachips’ maken van rijstpapier. We leggen stapsgewijs uit hoe je ze maakt.

Begin met het maken van de salsa en karamelsaus.

  • Hak alle groenten fijn en doe alles in een kom, behalve de koriander.
  • Voeg azijn toe, een snufje zout en suiker en limoensap.
  • Roer alles goed door elkaar en zet het voor minstens een uur in de koelkast.
  • Giet na een uur de azijn af en meng de gehakte koriander erdoor.
  • Klop voor de saus de pindakaas, sriracha, limoensap, water en vissaus door elkaar. Zet opzij.
  • Snijd de lente-uitjes en gember en hak de knoflook fijn.
  • Smelt voor de karamel de suiker op een matig vuur.
  • Zodra de kleur bruin/rood is, voeg je voorzichtig het water toe. Klop het op en zet opzij.
  • Voeg, zodra het enigszins is afgekoeld, de sojasaus, vissaus en rijstazijn toe aan het karamelmengsel.

Nu is het tijd voor de kip en de tortillachips.

  • Doe een scheutje olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kippendijen aan alle kanten mooi bruin.
  • Voeg het karamelmengsel toe, samen met de lente-uitjes, knoflook en gember en kook op matig/laag vuur, draai regelmatig om, tot de kip gaar is en de saus is ingekookt tot een glazuur.
  • Snijd ondertussen het rijstpapier in driehoekjes van gelijke grootte.
  • Verhit een ondiepe pan met ongeveer 2 cm plantaardige olie. Zodra de pan heet genoeg is, leg je er een dubbele laag rijstpapier in (twee driehoekjes op elkaar).
  • De driehoekjes zullen snel opzwellen, verwijder ze en leg ze op een met keukenpapier bekleed bord.
  • Als de kip klaar is, snij je hem in blokjes. Bouw de nacho’s op, begin met de ‘tortilla’s’ van rijstpapier, dan de karamelkip, een scheutje saus, salsa, en werk af met wat koriander en partjes limoen. Eet smakelijk!

Wil je alles nog eens stapsgewijs zien? Bekijk dan de video op deze pagina.

Lees ook: Huh? We gebruiken een sojasaus-flesjes altijd al verkeerd

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Twisted food | Beeld: Videostill @twistedfood

Ingrediënten
  • 3 radijsjes
  • 1 wortel
  • 2 lente-uien
  • Één kwart komkommer
  • 1 rode peper
  • Één kwart rode ui
  • 1/2 kopje azijn
  • 1/2 kopje water
  • 1/2 kopje rode wijnazijn
  • Snufje suiker en zout
  • Handvol koriander
  • 2 limoenen
  • 4 kippendijen (zonder bot + zonder vel)
  • 45g suiker
  • 85ml water
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1/2 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Duimpje gember, in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 lente-ui, in juliennede gesneden
  • 2 opgehoopte eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels Sriracha
  • 3 vellen Rijstpapier, in driehoekjes gesneden