Maayke

De Big Mac verwerkt in nachos smaakte nog nooit zo goed

Soms komen er recepten voorbij die het beste van twee werelden combineren. Wat dacht je van de kapsalon-tosti, de cheeseburger pizza of de pizza pasta? Ook met dit recept worden twee fantastische gerechten met elkaar gecombineerd en creëer je hét ultieme comfort food gerecht voor bij een avondje relaxen op de bank. 

Wat heb je nodig?

  • 5 à 6 plakken (casino) witbrood
  • 25 gram boter, gesmolten
  • sesamzaadjes
  • Big Mac-saus*
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 150 gram geraspte (jonge) kaas
  • 200 gram ijsbergsla

*Zie in dit artikel hoe je gemakkelijk zelf de Big Mac-saus kan maken.

Zo maak je de nachos:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de korsten van de plakken witbrood af. Smeer met een kwast de beide zijden van het brood in met de gesmolten boter. Strooi een aantal sesampitjes over beide zijden en rol het brood plat met een deegroller. Snijd elk plak brood kruislings zodat er 4 kleine driehoekjes ontstaan.
  • Leg alle driehoekjes op een bakplaat en bak de broodjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de Big Mac-saus. Zie hier hoe je deze saus gemakkelijk zelf kunt maken.
  • Verhit een koekenpan met wat (olijf)olie of boter en bak het rundergehakt rul.
  • Snijd de ui in kleine blokjes en zet aan de kant.
  • Pak een grote ovenschaal en leg de helft van de driehoek-broodjes onderin de ovenschaal. Schep hier vervolgens de helft van het gebakken gehakt op. Strooi de helft van de gesneden uienblokjes en wat geraspte kaas erover. Herhaal deze stappen voor een tweede laag van de nachos.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de nachos ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pak een groot bord en verdeel hier de ijsbergsla over. Schep een groot deel van de nachos uit de ovenschaal en leg op het bord met de ijsbergsla. Top de nachos af met een swirl van de Big Mac-saus. Enjoy!

Lees ook: Wauw: chefkok geeft geheime tip om vlees en vis perfect te grillen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: UNILAD Grub | Beeld: Pixabay