Hierdoor gaat jouw soep nóg lekkerder smaken

Zodra de temperaturen dalen, begint het bij ons direct te kriebelen. We hebben zin is soep! Kant-en-klaar uit een zak is een optie – en soms hartstikke prima –, maar eerlijk gezegd is de zelfgemaakte variant toch een stuk lekkerder. Ondanks dat een soep in elkaar flansen een koud kunstje is, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hierdoor zal jouw soep namelijk nog lekkerder smaken. Pruttelen maar! 

Welk soepje ga jij vanavond in elkaar flansen?

1. Voorkom een bittere smaak

Een soep staat vaak best een tijdje te pruttelen. Logisch, want hierdoor worden de groenten zacht en minder rauw. Toch zijn er een aantal groenten die je beter op het laatste moment pas kunt toevoegen, aangezien sommige varianten een bittere smaak af kunnen geven. Voorbeelden hiervan zijn avocado, prei en courgette. Kook deze maar kort mee!

2. Pruttelen

Door een soep hard te laten koken, verliest hij z’n smaak. Let erop dat je soep zachtjes op een laag vuur blijft pruttelen. Dit zal de smaak ten goede komen.

3. Bakken maar

Ondanks dat uiteindelijk alles bij elkaar in een pannetje terechtkomt, is het extra lekker om vooraf de groenten even aan te bakken. Bak de groenten in een koekenpan – met lekker veel knoflook – en voeg daarna pas de bouillon toe. De groenten geven nu meer smaak aan de soep.

4. Zachter van smaak

Een soep met een stevige structuur zoals tomaten- of courgettesoep smaakt nog beter wanneer je ‘m iets zachter van smaak maakt. Dit doe je door vlak voor het opdienen twee eetlepels melk door de pan te roeren. De smaak is zachter én deze keuze is ook nog eens minder vet dan kookroom. Win-win!

Heerlijk: Romige tomaten-kaastortellinisoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LINDA | Beeld: Unsplash