Roos

Waarschijnlijk doe je dit altijd al verkeerd

Als het om koken gaat hebben we allemaal onze eigen routines. Het is daarom ook niet zo gek dat we – als ik voor mezelf mag spreken – ontzettend zenuwachtig worden zodra een ander zich ermee gaat bemoeien. Jij weet heus wel dat de pasta bijna gaar is en je sommige groenten iets kleiner had kunnen snijden. Maar helaas, er zijn een aantal dingen die we bijna allemaal verkeerd doen in de keuken. Of je het er nu mee eens bent of niet. 

Vanaf nu ga je deze foutjes in de keuken nooit meer maken. Wedden?

1. Lente-ui verkeerd snijden

Het witte deel van de lente-ui gooien we regelmatig door ons eten. Maar het groene deel? Dat gooien we weg. Superzonde, aangezien in beide delen ontzettend veel smaak zit. De kleuren verschillen van elkaar, aangezien het witte deel onder de grond zit en daardoor geen zonlicht ziet. Voortaan snij je ‘m gewoon helemaal!

2. Groenten en fruit schillen

In de meeste gevallen schillen we erop los. Zonde, aangezien in de schil de meeste vitaminen zitten. Kook daarom die aardappelen lekker met schil, dat smaakt nog lekker ook.

3. Verse tomaten kopen

Denk je gezond bezig te zijn door een flinke zak verse tomaten in te slaan? Dat blijkt dus niet. Tomaten uit blik zijn namelijk voedzamer dan de verse variant. Door de tomaten uit blik lang te koken neemt de stof lypoceen toe, waardoor je lichaam het beter kan opnemen. Nog beter: tomatenpuree. Dus, weg bij dat verse groentenschap!

4. Knoflook in de pan

Je hakt de knoflook en gooit het in de pan. Simpel, toch? Toch is het beter de gehakte knoflook zo’n 10 minuten te laten ‘rusten’. Ben je te snel? Dan komt het gezondste stofje uit de knoflook, allicine, niet vrij.

5. Groenten koken

Dit is niet iets nieuws, maar toch belangrijk om even te benoemen. Het koken van groenten is namelijk minder gezond dan je wellicht dacht. Door het koken gaan veel vitamine C en antioxidanten verloren. Het komt in het water terecht en vervolgens spoel je het door de gootsteen. Natuurlijk kan af en toe koken geen kwaad, maar kies ook eens voor stomen, braden of bakken. Lekker!

Lees ook: 5x gezonde voedingsmiddelen die je dieet kunnen tegenwerken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ELLE eten | Beeld: Unsplash