Roos

Een perfect alternatief voor pasta, aardappelen of rijst!

Ondanks dat het winter wordt en bikini body’s absoluut niet meer aan de orde zijn, kan het wel zo zijn dat je nét wat kilootjes kwijt wil raken of gewoon wat minder koolhydraten wil eten. In zo’n geval kan je rijst gemakkelijk schrappen en vervangen door deze bloemkoolvariant. En voor je denkt: bloemkool in plaats van rijst? Ja, we maken geen grapje. Wij vertellen je de ins and outs om een perfecte portie bloemkoolrijst te bereiden. Eet smakelijk!

Geen zorgen, je koopt het kant-en-klaar bij de supermarkt.

Bloemkool

In bijna elke supermarkt ligt een zakje bloemkoolrijst al in de schappen. Je vindt ‘m vaak bij de groentes of de gebakken aardappeltjes. Maak je het liever zelf? Koop een hele bloemkool en ga aan de slag met een rasp of keukenmachine. Vervolgens is het de regel: kook de bloemkool niet! Hierdoor zal het een zompig papje worden, en dat wil je niet.

Bereiding

Aangezien je de bloemkoolrijst dus absoluut niet hoeft te koken, blijven er nog een aantal andere mogelijkheden over. Zo is het mogelijk de bloemkoolrijst rauw te eten. Breng ‘m op smaak met een beetje olijfolie, zout en peper. Word je niet zo heel enthousiast van rauwe bloemkool? Geen zorgen, er is nog hoop. Roerbakken is ook een optie! Voeg wat olijfolie in de pan en fruit hierin een uitje en knoflook. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst kort toe en voilà: je portie bloemkoolrijst is klaar.

Combineren maar

Ondanks dat je het wel zou denken, hebben zowel de rauwe als de geroerbakte bloemkoolrijst geen bloemkoolsmaak. Doordat de je bloemkool fijnhakt of raspt, is de bloemkoolsmaak minder intens. Door de bloemkoolrijst te combineren met een smaakvolle curry, zal de bloemkoolsmaak al helemaal wegvallen. Durf je het nog niet helemaal aan? Gebruik dan een helft bloemkoolrijst en een helft gewone rijst. Dit scheelt toch een hoop koolhydraten!

Lees ook: Snaaidrang om 16:00 uur? Met deze gezonde snack ga je dit tegen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Cauliflower rice door Jules onder de licentie CC BY 2.0