Zeker het proberen waard! 

Knoflook is het hoofdingrediënt om je pittige gerecht wat extra smaak te geven. Een hele teen kun je alleen niet zomaar toevoegen aan je gerecht. Eerst moet die nog fijn gesneden worden. En dat is nu net waar de schoen wringt. Gelukkig is daar Gordon Ramsay. De chef-kok deelt zijn tip voor het snijden van knoflook en het is briljant.

Hoe snijd jij je knoflook normaliter fijn?

Gordon Ramsay

Een knoflookpers helpt je om knoflook fijn te snijden, alleen lijk je het probleem daarmee te verschuiven. De knoflook is dan wel fijn gesneden, maar het schoonmaken van zo’n pers is niet altijd een pretje. Gelukkig kun je met dit trucje van Gordon Ramsay makkelijker knoflook fijnsnijden.

Trucje

In programma’s als Hell’s kitchen is de chef-kok nog weleens schreeuwend te zien. Gelukkig heeft hij ook een sympathieke kant. Zo deelde Gordon een tijd geleden tijdens een kookprogramma hoe hij zijn knoflook snijdt. “Mijn tip voor het fijnsnijden van knoflook, is een snufje zout toevoegen”, aldus Gordon. “Het werkt als een schuurmiddel en het helpt om de vezels in de knoflook af te breken, waardoor je een beter resultaat krijgt”, verklaart Gordon. Wij vinden dit het proberen zeker waard!

Lees ook: Recept: crumpets met aardbeien van Gordon Ramsay

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed, Gordon Ramsay | Beeld: Unsplash