Aha, dus zo pak je dat aan!

Vind jij het ook zo heerlijk om lekker te picknicken? Gezellig in de zon met vrienden of familie, iedereen brengt lekkere zelfgemaakte hapjes en drankjes mee… Maar aan het einde van de picknick is de boel allemaal lauw en slap. Dit is hoe je dat voorkomt en je eten en drinken lekker koel houdt tijdens een picknick.

1) IJsklontjes en zout

Voor deze koelmethode maak je slim gebruik van een stukje natuurkunde. Zorg dat je water, een emmer, een paar zakken ijs en een bus zout bij de hand hebt. De de ijsblokjes met het water en veel zout in de emmer. Roer dit goed door elkaar en plaats je blikjes of flesjes in de emmer. Door het zout stijgt de temperatuur van het ijs, waardoor het ijswater goed rond de flessen en blikjes komt te zitten. Deze methode werkt het beste voor drankjes die dus echt ijs- en ijskoud moeten zijn!

2) In het water

Als je aan de kust zit, of natuurlijk gewoon aan een meer of ander watertje, dan kun je ervoor kiezen om de te koelen etenswaren in een waterdichte zak te doen en deze in het water te hangen. Zorg er dan wel voor dat je deze met een touw goed vastmaakt. Anders ben je straks je drankjes en hapjes kwijt!

3) In het zand

Ook slim als je je op een strand of in een andere zanderige omgeving begeeft: graaf eens een kuil voor je etenswaren! Zorg er natuurlijk wel voor dat alles goed dicht is. Stop bakjes bijvoorbeeld nog een keer in een afsluitbare plastic zak. Kuil graven, eten erin, zand erover, en voilà: de boel blijft koud. Onder de grond is het namelijk altijd koeler dan in de buitenlucht.

4) Aluminiumfolie

Een dikke laag aluminiumfolie helpt ook goed om je eten koel te houden. Let wel op: aluminiumfolie is niet koelend van zichzelf. Als je eten niet al koud ís, zal het dat dus ook niet worden. Alumiumfolie absorbeert bovendien hitte. Als je die lekkere salade dus in aluminiumfolie wikkelt en in de zon zet, heb je binnen no-time juist een lauwe drab. En daar wordt niemand blij van.

5) Koelelementen

Je moet ze maar net hebben, maar koelelementen blijven een van de snelste en meest betrouwbare manieren om je eten en drinken koel te houden. Doe de koelelementen bijvoorbeeld in de koeltas samen met je eten en/of drinken. Omdat koude lucht daalt, is het het handigst de koelelementen bovenin je koeltast te doen. Zo ben je helemaal fris en voorbereid op je picnick!

Lees ook: Experts waarschuwen: ‘Laat eten met warm weer niet te lang in de zon liggen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Pexels