10 min.
4 pers.

Een frisse en fruitige versie van de geliefde gin tonic

Een warme avond op het balkon, een picknick in het park of gewoon lekker op de bank: deze gin tonic kunnen we eigenlijk altijd wel drinken. Komkommer en vlierbloesem maken de cocktail fris en fruitig en geven een subtiel groen kleurtje. Dit heerlijke drankje met slechts vier ingrediënten schenk je zo in. Cheers!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat ga je doen?

  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf vier lange plakken van de komkommer in de lengte.
  • Rasp de rest van de komkommer en doe de rasp in een zeef. Zet de zeef op een kom. Druk de komkommerrasp aan met de onderkant van een lepel om sap uit de komkommer te persen.
  • Meng het komkommersap met de vlierbloesemsiroop en de gin.
  • Doe een dunne plak komkommer in ieder glas. Buig de plakken zo dat ze mooi rond langs de zijkant van het glas lopen.
  • Verdeel de mix van komkommersap, siroop en gin over de glazen. Schenk vervolgens de tonic in ieder glas erbij.
  • Proost!

Ook lekker: Wijncocktails in een handomdraai

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • Komkommer, stuk van 1 cm lang
  • 100 ml vlierbloesemsiroop
  • 100 ml gin
  • 1 liter tonic