Oud stokbrood? Zo smaakt hij alsnog lekker knapperig

Esther Reitsema

Veel meer dan je denkt!

Wanneer we een feestje geven, zijn we vaak geneigd om veel te veel hapjes in te slaan. Niet zo gek, want iedereen weet hoe vervelend het is als je juist te weinig hebt! Het nadeel is alleen wel dat je de volgende dag vaak veel over hebt. Niet zo erg als je het wat langer kunt bewaren, maar stokbroden zijn de dag erop vaak al erg droog en hard. Gelukkig is het niet nodig om het oude brood weg te gooien: je kunt er namelijk nog heel veel mee doen!

Even opbakken

Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat het oude stokbrood weer lekker wordt. Snijd bijvoorbeeld het brood in stukjes, maak deze een beetje vochtig met water en bak ze vervolgens kort in de oven, airfryer of broodrooster. Heb je alleen een pan tot je beschikking? Dan kun je de stukjes brood ook daarin opbakken met een beetje olijfolie. Op die manier wordt het brood lekker knapperig en kun je het prima eten bij bijvoorbeeld een soepje.

Verwerken in een nieuw gerecht

Nog creatiever is om het oude brood te verwerken in een nieuw gerecht. Je kunt er bijvoorbeeld croutons van maken, om te verwerken in een lekkere salade. Ook wentelteefjes zijn een goed idee met oud stokbrood. En niet te vergeten: crostini’s. Hiervoor snijd je het brood in dunne plakjes, die je vervolgens roostert in de oven. Maak er een aantal lekkere dips bij en je borrelhapje is klaar!

Heb je een lang stuk stokbrood over? Dan kun je er een pizzabroodje van maken. Snijd het brood in de lengte doormidden, en beleg beide delen met tomatensaus, kaas en toppings naar keuze. Tien minuutjes in de oven en je hebt een heerlijke maaltijd!

Lees ook: Kliekjes in aluminiumfolie verpakken? Geen goed idee!

Wil je dit artikel bewaren? Pin het dan op Pinterest!

Bron: Maxvandaag | Beeld: Unsplash, Sergio Arze