Zoveel baksels heeft de jury geproefd in 10 seizoenen Heel Holland Bakt

14 december 2022
Jaimy Boer

Dat zijn er een hele hoop…

Heel Holland Bakt viert dit jaar hun tiende seizoen, en in de afgelopen jaren hebben we een hoop baksels voorbij zien komen. Van taarten met bijzondere smaken tot spektakels die vlak voor de beoordeling uit elkaar vielen. Maar hoeveel baksels hebben Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven uiteindelijk op hun bordje gehad? Het antwoord zal je verbazen. 

Drie opdrachten per aflevering

De kandidaten wagen zich iedere uitzending aan een signatuuropdracht, een technische opdracht en het spektakelstuk. 8 kandidaten per seizoen, tien seizoenen lang. En in de finale wordt het aantal baksels nog iets omhoog gedraaid. Een snelle rekensom laat zien dat de jury meer dan 1000 baksels heeft geproefd. Wauw!

Hoeveel?!

Heel Holland Bakt weet het aantal nog beter, en verklapt dat Janny en Robèrt in totaal 1404 baksels voor hun neus hebben gekregen. En dan zitten daar ook nog baksels bij waar misschien wel twee hapjes van zijn genomen, of die te rauw waren om te eten. Alsnog blijft het aantal ontzettend hoog.

Nog niet uitgegeten

Of de jury na zoveel seizoenen het proeven niet zat is? Allesbehalve! Zo vertelde Janny aan Kookfans dat ze ieder seizoen weer verrast worden door de creaties van de kandidaten. En Robèrt, die meer dan veertig jaar ervaring heeft in de bakkerij, wordt ook iedere keer verrast. En wat als er iets voor hun neus staat wat ze niet lusten? Daar weet Janny wel raad mee: “Er zijn geen dingen die we niet lusten, er zijn wel dingen die we niet echt lekker vinden. En er zijn zat dingen die je zelf iets meer of minder lekker vindt, maar dat gevoel moet je uitzetten. Je moet het nog wel kunnen proeven.”

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is vanaf 18 december om 20:30 uur op NPO1.

Lees ook: Deze BN’ers zijn te zien in Doorbakken VIPS

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Elvin Boer/MAX