Madelon Pathuis

Wij vertellen je meer

De een is er gek op, de ander vindt het maar saai: salades zijn natuurlijk hartstikke gezond, maar toch vinden veel mensen salades niet volwaardige maaltijden. Ze missen verschillende smaken en texturen en ze vinden een salade niet genoeg vullen. Hulp is nabij! Door een paar dingen te veranderen en ingrediënten toe te voegen, kun je er namelijk voor zorgen dat je salade nog lekkerder wordt en voldoende vult! 

Maak je eigen vinaigrette

Dit klinkt als heel veel werk maar eigenlijk is het heel simpel. Door je eigen vinaigrette te maken, breng je de salade op smaak precies zoals jij dat lekker vindt. Op het internet staan ontzettend veel soorten vinaigrettes dus laat je gerust inspireren. Mijn persoonlijke favoriet bestaat uit 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel appelazijn, een snufje zout en peper, honing en een beetje mosterd. Nog even goed roeren en dan ben je alweer klaar! Simpel maar het tilt je salade echt naar een hoger niveau.

Meer proteïne

Door meer proteïne toe te voegen aan je salade zul je ook langer vol zitten. Je kan hier alle kanten mee op gaan. Denk bijvoorbeeld aan bonen, kikkererwten, kip, biefstuk, tonijn, of kaas. Genoeg opties dus!

Vetten

Ook moet je niet bang zijn om meer vetten toe te voegen aan je salade. Gezonde vetten zorgen er ook voor dat je langer verzadigd bent en daarnaast zijn ze ook nog eens superlekker. Gezonde vetten zitten bijvoorbeeld in avocado, noten en zaden, olijven en edamame.

Zorg voor een crunch

Ten slotte kun je je salade een beetje opleuken door te zorgen voor verschillende texturen. Voeg bijvoorbeeld iets knapperigs toe zoals croutons, noten, gefrituurde uitjes of fruitsoorten zoals appel en granaatappel. Dit zorgt ervoor dat je salade net even wat spannender is dan normaal.

Lees ook: Deze BN’ers zijn te zien in Doorbakken VIPS

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: chopsectrets | Beeld: Unsplash, Louis Hansel