Maayke

Waar in de keuken bewaar jij de olijfolie?

In elk huishouden vind je wel flesje olijfolie. Of je nou de extra vierge of de ‘gewone’ olijfolie gebruikt, er is dus één ding dat je nooit moet doen met olijfolie: de fles naast het gasfornuis zetten. Toch blijken de plekken naast het gasfornuis, in het keukenkastje of onder het fornuis populaire plekken te zijn om de olie te bewaren.  

Daar moet per direct verandering in komen en wel om déze reden.

Warmtebron
Staat jouw fles olijfolie dicht in de buurt van het gasfornuis of de oven? Dan is het verstandig om deze direct een ander plekje te geven. Volgens de Engelse site Prima kan dit namelijk de smaak, en met name die van extra vierge olijfolie, erg aantasten. Veel mensen denken dat olie lang houdbaar is, maar niets blijkt minder waar. Volgens verschillende experts is de olie 6 maanden na opening houdbaar, helemaal als de fles in een buurt van een warmtebron staat.

Aardser van smaak
Olie die warm wordt blijft minder lang goed en zal na verloop van tijd aardser gaan smaken. Om het herkenbaar te maken zeggen de experts dat olijfolie eerder naar noten en azijn gaat smaken. Iets dat je liever niet wil met je dierbare olijfolie, toch? De perfecte plek en temperatuur om de fles wél te bewaren is op een plek in huis waar het gemiddeld tussen de 14 en 18 graden is. Voortaan in de bijkeuken of in het gootsteenkastje bewaren dan maar?

Lees ook: Dít zijn 6 gezondheidsvoordelen van olijven die je nog niet wist

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Prima, Libelle | Beeld: Pixabay