Christel

Wij worden hier heel blij van

Als de lekkere hapjes in het weekend op tafel staan, mogen de olijven uiteraard niet ontbreken. Wij zijn dol op deze snack en we kunnen dit tussendoortje eten zonder schuldgevoel; want wist je dat dit heerlijke hapje een positief effect op je gezondheid heeft?

Wist je dat de oliehoudende vrucht ontstekingsremmend werkt?

Het verbetert je ijzeropname
IJzer zorgt ervoor dat je rode bloedcellen zuurstof door je bloed vervoeren. Heb je last van een ijzertekort? Dan kan dit vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo kun je er vermoeider uitzien. Gelukkig kun je een ijzertekort voorkomen door olijven te snoepen. Met name zwarte olijven bevorderen de ijzeropname in je bloed. Wij weten wat we straks gaan eten!

Het verkleint de kans op kanker
Olijven zitten vol antioxidanten, welke kunnen helpen om diverse soorten kanker te voorkomen. Daarnaast kan het oliezuur in deze vrucht de groei van receptoren die borstkanker veroorzaken remmen.

Goed voor je botten
In olijven zitten polyfenolen, deze zorgen ervoor dat de mineralen in je botten een boost krijgen. Dankzij deze componenten worden je botten sterker en heb je minder kans op een botbreuk.

Ontstekingsremmend
Nu we het toch over polyfenolen hebben, wist je dat polyfenolen ook ontstekingen kunnen voorkomen? Daarnaast kan het ook pijn en irritatie aan gewrichten, pezen en spieren verminderen. Dit kun je allemaal bereiken door regelmatig een paar olijven te eten

Het helpt tegen veroudering
Jezelf jong laten ogen door olijven te eten, klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan het echt. Olijven zitten tjokvol vitamine E, een antioxidant die het verouderingsproces van het lichaam remt.

Verbetert het zicht
Olijven bevatten veel vitamine A, dit stofje is goed voor je zicht. De oliehoudende vrucht kan je ogen beschermen tegen staar en het zou nachtblindheid kunnen voorkomen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair Online, National Academic | Beeld: Pixabay