Dit is de allersnelste manier om een eitje te koken

Veel mensen zijn tussen de middag wel te verblijden met een gekookt eitje op brood. Alleen even snel een broodje smeren zit er niet in als je eerst 6 tot 8 minuten moet wachten voor je een ei hebt gekookt. Gelukkig kan dat sneller!

Bovendien hoef je je ei met deze truc ook niet meer te pellen!

Binnen 1 minuut

Een ei hoort erbij is een veelgehoorde uitspraak en eigenlijk is-ie ook van toepassing tijdens elk lunchmoment. Een ei op welke manier dan ook, gekookt, gepocheerd of gebakken, is heerlijk. Maar het kan soms best lang duren voor je ei klaar is. Gelukkig is dat euvel nu verleden tijd. Binnen de tijd dat jij je boterhammen vast besmeert met een laagje boter of voorziet van een plakje kaas, kan je ei in de magnetron garen.

Magnetron

Inderdaad, je kunt een ei prima bereiden in de magnetron. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat het schadelijk is om dingen uit de magnetron te eten, het Voedingscentrum bevestigt dat je eten in de magnetron bereiden net zo veilig voor je is als het klaarmaken in een pannetje op het fornuis.

Truc

Wat heb je hiervoor nodig voor de truc? Een ei, een magnetron bestendig kommetje en een laagje warm water. Doe het water in het kommetje en breek het ei in het water. Zet het kommetje daarna in de magnetron (op vol vermogen) en zet de magnetron een minuut aan. Tadaa: je hebt een gekookt (of eigenlijk gepocheerd) ei. Wil je liever wat meer bite? Zet je ei dan anderhalve minuut in de magnetron.

Lees ook: 9 fantastische dingen over koken met ei die je nog niet wist

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostill YouTube