Sabine

Deze etenswaren kun je er beter niet in klaarmaken

De magneton is ontzettend simpel in gebruik. Je hoeft vaak maar een paar knoppen in te drukken en het maaltje dat in de magneton schoof wordt verwarmd. Geen hogere wiskunde als je het ons vraagt. Maar is een magnetron wel zo onschuldig als we denken? En welk eten kun je beter niet verwarmen in de magnetron?

Je kunt de magnetron veilig gebruiken.

Advies

Het Voedingscentrum bericht dat uit onderzoek naar voren is gekomen dat je zonder zorgen eten kunt opwarmen in de magnetron, er komen dan geen schadelijke stoffen vrij zoals weleens werd gedacht, zo meldt HLN. Het verwarmen van je eten in de magnetron is net zo onschuldig als het opwarmen van je maaltje in een pan of de oven.

Uitzonderingen

Toch kun je niet alles zomaar verwarmen in de magnetron. Niet omdat het eten daar ‘ongezond’ van wordt, maar omdat het kan ontploffen in de magnetron. Zo kun je beter geen eten met schil in de magnetron doen. De hitte kan door de schil niet weg en zal ontploffen in je magnetron. Dit geldt ook voor potjes en bakjes waar de deksels nog opzitten.

Lees ook: Zo maak je de magnetron binnen een paar minuten blinkend schoon

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pixabay