Dit wist je vast nog niet!

Dat eieren een essentieel onderdeel zijn van onze week, hoeven we jou niet te vertellen. Ze zijn ook gewoonweg heel veelzijdig. Eet ze gekookt, gepocheerd, gebakken of als roerei. Het kan allemaal! Er zijn echter dingen die je nog niet wist over dit geel-witte vriendje en die gaan wij jou nu vertellen.

Jij wordt een eggs-pert!

 

Kamertemperatuur

Als je een recept hebt waarbij alle ingrediënten op kamertemperatuur moeten zijn en jij vergeten bent om je eieren uit de koelkast te leggen, heb je voortaan geen probleem meer. Geen half uur wachten tot je eindelijk eens van start kan gaan. Je hebt enkel 5 tot 7 minuten geduld nodig. Leg je eieren in een bakje met warm water en na zeven minuten zijn ze perfect op kamertemperatuur!

Eieren over?

Als je te veel eieren gekocht hebt en je bang wordt dat ze gaan bederven is er een heel handig trucje om ze later nog te kunnen gebruiken. Breek ze in een massieve ijsblokjesvorm, doe er een diepvrieszakje omheen en vries ze in. Zo kun je ze later nog veilig gebruiken. Eieren weggooien is altijd zonde en hoeft nu dus niet meer! Als je wilt weten of je nog niet te laat bent met invriezen, leg je ei dan even in een diep bakje met water. Drijft je ei? Weggooien die handel.

Geen ei voor handen?

Oepsie… een recept met ei, maar geen ei? Je kunt je wit-gele variant vervangen door banaan, appelmoes en lijnzaad. Even een luguber feitje: er zijn mensen die hun eieren ook vervangen door dierlijk bloed. Getver!

Geen blauwe rand

Ken je die lelijke blauwe rand rondom het eigeel? Voortaan kun je die voorkomen. Als het water kookt, zet dan het vuur eronder uit. Doe een deksel op de pan. Je eieren zullen net zo goed koken, maar zo voorkom je overkoken. Juist dat overkoken zorgt voor die lelijke blauwe rand.

Meer leuke feitjes over eieren? Bekijk dan de volgende pagina.


Pagina 1/2