Sabine

Snel koken

Soms heb je voor een bepaald gerecht veel tenen knoflook nodig. De tenen dan één voor één pellen neemt wel even wat tijd in beslag. Gelukkig kan het sneller, zo vertelt Nadiya in de onlangs verschenen Netflixserie Nadiya’s Time to Eat. De tv-kok geeft in de serie tips hoe je in zo weinig mogelijk tijd de lekkerste recepten op tafel zet. Ook deelt ze handige trucjes, zoals knoflook snel pellen. 

Kokend heet water

Voor het trucje van Nadiya heb je slechts een kom en heet water nodig. Doe de tenen knoflook in de kom en giet het hete water er daarna over. Laat het een minuutje staan en daarna kun je heel makkelijk de knoflook pellen. Wees alleen wel voorzichtig wanneer je de teentjes uit het hete water vist. 

Mes

Chef-koks hebben ook nog een ander trucje om de knoflook makkelijk te kunnen pellen. Zij leggen het teentje knoflook neer op een snijplank en gebruiken dan een breed mes. Met de brede zijde van het mes drukken ze op het teentje knoflook. Vaak hoor je dan een soort gekraak en daarna kun je de knoflook ook heel makkelijk pellen.

Pagina 2/2

Lees ook: Recept: pasta pomodoro met 30 tenen knoflook

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nadiya’s Time to Eat | Beeld: Videostill Netflix