In vijf minuutjes heb je het vel van je tomaten af

Staat er een lekker tomatensoepje op het menu? Of ga je een smaakvolle tomatensaus bereiden? Dan is het vaak handig om de tomaten te ontvellen. Omdat schillen niet zo handig is, doen veel mensen dit met wat kokend water. Maar deze lifehack maakt het ontvellen van tomaten nóg makkelijker. 

Jasje uit

TikTok is allang niet meer het walhalla van tienerdansjes. Nee, het staat vol met handige tips and tricks en geweldige lifehacks voor in het huishouden en in de keuken. Zo vonden wij ook een filmpje met een handige tip om tomaten van hun jasje te ontdoen. In de TikTokvideo laat @JaxFoodHax zien hoe je dit makkelijk doet.

Vijf minuutjes

Verwijder eerst het kroontje van de tomaten. Vervolgens snijd je ze door de helft. Giet wat olijfolie in je pan en verwarm op middelhoog vuur. Leg daarna de tomaten met de gesneden helft in de pan. Doe een deksel op de pan en laat de tomaatjes zo vijf minuten zitten. Daarna kun je de jasjes van de tomaten makkelijk uittrekken. Pas alleen wel op voor je vingers, ze kunnen heet zijn!

Benieuwd hoe dit eruitziet? Bekijk dan onderstaande video:

@jaxfoodhax

QUICK SKIN TOMATOES – no mess or watery toms with this hack. #fyp #fypg #jfhx #foodhacks #foodhack #fun #kitchen #hack #tomatoes #vegan #vegetarian

? original sound – jaxfoodhax

Lees ook: TikTok-hack: dit Starbucks-drankje smaakt naar Kinder Bueno

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash, Rodion Kutsaev