Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gesneden
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,4 liter kippenbouillon
  • 400 gram pasta, penne
  • 3 kipburgers, gesneden
  • 100 gram mozzaralla
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Peper en zout naar smaak
29 oktober 2019
25 min.
4 - 6 pers.

Deze rijkgevulde maaltijdsoep zal bij iedereen in de smaak vallen

Kunnen jij en je partner het niet eens worden over het avondeten? Hij wil pasta, jij wil soep: je kent het wel. We combineren deze twee gerechten en bereiden een tomatensoep waar iedereen blij van wordt. We vullen ‘m met pasta, kip en parmezaanse kaas. Hier ga je sowieso vol – en heel gelukkig – van worden! 

Perfect voor de koude dagen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de tomatensoep:

  • Verwarm in een grote pan de olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak dit kort mee.
  • Giet de tomatenblokjes en kippenbouillon in de pan en laat dit 5 minuten koken.
  • Voeg de penne toe in de pan en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.
  • Roer het geheel goed door en voeg de kipstukjes, mozzarella en parmezaanse kaas toe aan de soep.
  • Proef de soep en maak eventueel op smaak met peper en zout. Top ‘m af met wat verse peterselie.
  • Smullen maar!

Lees ook: Bijna iedereen vergeet dit kleine detail schoon te maken in de keuken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gesneden
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,4 liter kippenbouillon
  • 400 gram pasta, penne
  • 3 kipburgers, gesneden
  • 100 gram mozzaralla
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Peper en zout naar smaak