De juiste temperatuur voor knoflook

Een temperatuur van 15 tot 18 graden is ideaal. Omdat de kamertemperatuur vaak hoger ligt dan dat, moet je even zoeken naar een goed plekje voor je knoflookverzameling. Een opbergplek dichter bij de vloer is bijvoorbeeld koeler dan de bovenste planken van je keukenkastje en daarom een betere optie. Leg de bol knoflook ook niet in de buurt van de waterkoker, oven, het fornuis of andere warme apparaten. Kies daarnaast een plekje waar geen (fel) zonlicht op valt. De knoflook ligt liever in de schaduw.

Ventilatie bij het opbergen

Knoflookbollen worden meestal in netjes verkocht, en met een goede reden. De bollen van de plant hebben namelijk ventilatie nodig om lang goed te blijven. Thuis kun je de knoflook dus ook het beste los bewaren in plaats van in een volle voorraadkast, tas, of luchtdichte opbergdoos.

Gepelde knoflooktenen bewaren

Heb je per ongeluk meer teentjes gepeld dan je nodig hebt voor het eten? Ook gepelde (en zelfs gesneden) knoflook kan even bewaard worden. Doe de teentjes hiervoor in een luchtdichte opbergbak (ja, nu mag het wel). Een glazen bakje is beter dan een opberger van plastic, omdat deze laatste de sterke smaak van knoflook opneemt. Het bakje moet goed sluiten om te voorkomen dat straks alles in je koelkast naar het geurige goedje ruikt. Bewaar de gepelde en/of gesneden knoflook tot twee dagen in de koelkast.

Pagina 2/2

Lees ook: Dit is de makkelijkste manier om knoflook te pellen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash