Waar bewaar jij je kip altijd?

Een kippenboutje grillen, een kippenpootje bereiden in de oven of een stukje kippendij frituren. Wat kun je eigenlijk niet met kip? Heb je een kip gekocht, maar weet je nog niet wat je ermee gaat doen? Dan belandt-ie in de koelkast tot je ‘m gaat bereiden. Maar waar in de koelkast kun je de kip het beste bewaren?

Salmonella

Je hoeft geen voedselexpert te zijn om te weten dat kip best een risicovol stukje vlees is. Als je niet oppast heb je zo salmonella te pakken. Om het risico hierop te beperken, is het belangrijk dat je de kip goed bereidt, maar ook het bewaren van de kip is erg belangrijk. Zo is het erg belangrijk dat je de kip nooit bovenin de koelkast legt.

Koelkast

Voedingsexpert Many Sacher vertelt aan Country Living dat veel mensen niet precies weten waar in de koelkast ze de kip het beste kunnen bewaren. Ze verklaart dat veel mensen de boodschappen zo snel mogelijk een plekje willen geven en daarom niet goed nadenken over het plekje in de koelkast. Echter kan de kip niet zomaar in de koelkast gedeponeerd worden. “Je hoort kip altijd op de onderste plank te leggen. Sappen van de kip kunnen op deze manier niet lekken op andere voedingsmiddelen.” Klinkt best logisch!

Lees ook: Met deze tips hou je je koelkast netjes, overzichtelijk en schoon

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!  

Bron: Country Living | Beeld: Pexels