Het is helemaal niet zo moeilijk

De een heeft de koelkast altijd tjokvol eten en de ander heeft maar een paar dingen op de plankjes staan. Hoe dan ook, een koelkast moet je overzichtelijk en schoon houden. Zo vind je dingen snel terug en blijft je eten zo lang mogelijk goed en behoudt het de smaak. Hoogtijd om de koelkast eens goed in te richten zodat jij zoveel mogelijk plezier hebt aan je koelkast en het eten erin.

Wij geven je zes tips om het netjes te houden.

Sorteer

Ga naar IKEA (nooit een staf) en koop wat handige plastic bakjes of mandjes. Gebruik deze om je fruit en groenten te sorteren. Zo weet je steeds in welk mandje je wat terug kunt vinden en dit maakt zoeken naar dingen in je koelkast veel makkelijker!

Keukenpapier

Een sponsje of keukenpapier is je beste vriend wanneer het aankomt op je koelkast droog houden. Groente en fruit gaan snel rotten als je koelkast vochtig is. Door een stukje keukenpapier of een spons in de onderste lade van de koelkast te leggen, wordt het vocht beter opgenomen. Onthoud wel dat je het sponsje of keukenpapier regelmatig vervangt.

Zeep

Zo nu en dan moet je de koelkast even flink schrobben, maar wees voorzichtig met de schoonmaakspullen. Zeepresten kunnen de smaak van je eten nogal beïnvloeden. Je kunt dit voorkomen door je koelkast heel grondig schoon te maken, maar je kunt ook een eigen schoonmaakmiddel maken door een kopje witte azijn te mengen met twee kopjes heet water en met het sap van 1 citroen. Mochten er resten van dit schoonmaakmiddel in je koelkast achterblijven, dan zal je eten niet raar gaan smaken.

Voedsel labelen

Veel mensen zetten hun houdbare producten in de koelkast en kijken er niet meer naar om tot ze het nodig hebben. Op deze manier wordt echter nog weleens vergeten dat iets bijna over de datum is. Label daarom de producten. Doe dit bijvoorbeeld met een felgekleurde stikker. Rood staat dan bijvoorbeeld voor houdbaar tot maandag. Op deze manier zie je in een oogopslag voor wanneer je bepaalde dingen moet opeten.

Vlees en vis bewaren

Kwak jij je boodschappen maar ergens in de koelkast waar plek is? Dan ben je helaas verkeerd bezig, met name wanneer het aankomt op vlees en vis. Deze kun je het beste onderaan in je koelkast leggen, want hier is het het koudst. Daarnaast lopen je andere voedingsmiddelen dan geen gevaar wanneer het vlees of de vis lekt.

Fruit en groenten bewaren

Fruit en groenten kun je het beste gescheiden in je koelkast bewaren. Bepaalde stoffen in fruit, genaamd ethyleen, zorgen er namelijk voor dat je groente sneller rijp wordt. Sneller rijp betekent echter ook sneller rot.

Lees ook: Bewaar jij je eieren in de deur van de koelkast? Dat kun je beter niet doen en dit is de reden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pixabay