19 april 2018
Naomi

Zo word je niet lastig gevallen

Als het prachtig en stralend weer is, trekken we massaal de barbecue uit de schuur. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn buiten in de tuin. Voor je het weet ben je omsingeld door hordes muggen, bijen, vliegen, hommels en spinnen. Dat is absoluut niet waar je trek in hebt tijdens je avondje buiten. Daarom is er nu deze truc!

Je hebt er alleen koffiedik voor nodig!

Insecten

Met deze zwoele zomeravonden zitten we het liefst zo lang mogelijk buiten. Als het een beetje kan hebben we blote armen en benen, want ja, het is tenslotte warm. Helaas zijn wij niet de enigen die van het mooie weer genieten, er komen ook talloze insecten op sleeptouw. Ons lekkere hapje ligt op de barbecue, maar muggen zien ons als lekker hapje. Voor je het weet zit je lichaam onder de jeukende rode bultjes, wat nogal een domper is op ons feestje.

Muggen bestrijden

Je kunt natuurlijk goed smeren met DEET en citronellakaarsen aansteken. Andere mensen gaan voor het grovere geweld en kiezen voor gif of muggenlampen. Maar wist je dat je heel gemakkelijk en op een natuurlijke manier muggen en andere ongedierte kunt weren? Deze manier is veilig voor zowel mensen als dieren, maar houdt insecten toch op een veilige afstand.

Koffiedik

Strooi wat gemalen koffie (zelfgemalen of uit een pak) op een stukje aluminiumfolie. Het is belangrijk dat de koffie droog is, anders werkt het niet. Je kunt verse koffie gebruiken, maar je kunt ook gedroogde koffiedik gebruiken. Steek de koffie aan. De smeulende koffie is afschrikwekkend voor insecten. Je wordt met rust gelaten en kunt in alle vrede buiten genieten van het mooie weer.

Hieronder zie je hoe het moet:

Lees ook: Niet meer doen: kip mag je nooit op de bovenste plank van je koelkast bewaren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: videostill Thierryoutdoors