Ingrediënten
  • 50 milliliter Licor 43
  • 10 kippenpoten of vleugels
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel verse tijm
  • Schil en sap van 1 sinaasappel
  • Peper en zout
  • Verse gember ter grote van je duim
28 november 2017
40 min.
4 pers.

Heerlijk, kip gemarineerd in Licor 43!

Wij zijn gek op kip! Kip wordt niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. Door de neutrale basissmaak kan het bij vrijwel elk gerecht gegeten worden. Om het een beetje smaak mee te geven moet kip wel goed gekruid of gemarineerd worden, anders kan het wat flauwtjes zijn. En wat is nu lekkerder dan je kip marineren in… een scheutje drank!

Deze kippenpoten gemarineerd in honing en Licor 43 zijn zo lekker dat je je vingers er bijna bij op zou eten.

Zo maak je het: 

  • Snijd gember en knoflook fijn.
  • Mix alle ingrediënten in een kom en zorg dat er een gladde marinade ontstaat.
  • Voeg hier de sinaasappelschil en zout en peper naar smaak aan toe.
  • Mix de kip goed door de marinade en laat het geheel minstens 4 uur in de koelkast marineren.
  • Braad de kip op de barbecue of in een braadpan en smeer deze regelmatig in met de overgebleven marinade, totdat alle marinade op is.
  • Eet smakelijk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 50 milliliter Licor 43
  • 10 kippenpoten of vleugels
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel verse tijm
  • Schil en sap van 1 sinaasappel
  • Peper en zout
  • Verse gember ter grote van je duim