Je voorkomt er ook nog een beetje voedselverspilling mee 

Een soep maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Soms is het slechts een kwestie van wat soepgroentes koken in bouillon. Andere keren pakken we groots uit en maken we lasagnesoep, broccolisoep of aardappelsoep. Deze soepen zijn overheerlijk, maar door dit ingrediënt toe te voegen worden ze nog lekkerder.

Een echte aanrader voor kaasliefhebbers.

Kaaskorsten

Als kazen geen plastic korst hebben, kun je de korsten vaak gewoon eten. Toch doen de meeste mensen dit niet, omdat het simpelweg een stuk minder smakelijk is dan de kaas zelf. De meeste mensen gooien de korsten dan ook weg of composteren ze. Maar je kunt kaaskorsten ook gebruiken om je soep lekkerder te maken.

Soep

De basis van een soep is de bouillon. De bouillon zit al vol smaken -helemaal als je ‘m zelf maakt- maar je kunt ‘m nóg lekkerder maken. Door kaaskorsten toe te voegen aan de bouillon geef je de soep extra smaak. Hoe het werkt? Voeg simpelweg een paar kaaskorsten aan de bouillon of soep toe als deze op het vuur staat te sudderen. De korsten worden tijdens het koken zacht, waardoor de bouillon op smaak wordt gebracht met restjes kaas. Met dit trucje voeg je net wat meer diepgang toe aan de soep.

Vriezer

Als je kaaskorsten overhebt, maar nog (lang) niet van plan bent om een soep te maken, kun je de korsten gewoon in de vriezer bewaren. Je kunt ook kaaskorsten aan de risotto toevoegen om deze lekkerder te maken. Vergeet niet de overgebleven kaaskorsten uit de soep of risotto te vissen als het tijd is om je gerecht te serveren.

Lees ook: zalmquiches met cheddarkaas 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay