Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 450 gram gehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 450 gram tomatensaus
  • 1400 milliliter kippenbouillon
  • 450 gram farfalle pasta
  • 500 gram babyspinazie, gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 125 gram ricotta
  • 110 gram mozzarella, geraspt
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie, fijngesneden
30 min.
8 pers.

Een goedgevulde soep

We zijn dol op een lekkere soep. Helemaal in de winter warmen we ons graag op aan een warme soep. Een lasagnesoep is absoluut een aanrader. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is overheerlijk!

Leuk om eens te proberen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de lasagnesoep?

  • Doe olijfolie in de pan en fruit de ui aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het bruin.
  • Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en tomatenpasta toe en roer goed door.
  • Schenk de tomatensaus en bouillon bij het gehakt en roer opnieuw door.
  • Voeg de farfalle toe en breng de soep aan de kook. Laat de pan daarna 10 à 12 minuten op een laag vuur staan. Roer af en toe door.
  • Doe de spinazie in de pan als de pasta helemaal zacht is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de grill van je oven aan.
  • Verdeel de soep over grote, ovenbestendige soepkommen.
  • Verdeel de ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas over de soep en zet de kommen 3 à 4 minuten in de oven.
  • Serveer met wat verse peterselie.
  • Geniet ervan!

Lees ook: zo maak je een romige witlofsoep

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Inspired Entertainment | Beeld: videostill The Domestic Geek

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 450 gram gehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 450 gram tomatensaus
  • 1400 milliliter kippenbouillon
  • 450 gram farfalle pasta
  • 500 gram babyspinazie, gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 125 gram ricotta
  • 110 gram mozzarella, geraspt
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie, fijngesneden