13 maart 2019
30 min.
4 pers.

Zo til je finger food naar een hoger niveau

Als je ’s avonds visite krijgt wil je hen graag voorzien van een lekker drankje en hapje. De worst en kaas worden uit de koelkast gehaald en ook de monchourolletjes mogen niet ontbreken. Wil je ook wat warms op tafel zetten? Dan zijn deze zalmquiches met cheddarkaas een echte aanrader!

Klaar in een handomdraai!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot en grote lap. Snijd er vervolgens 12 plakken uit.
  • Vet een bakblik voor 12 cakejes in. Je kunt ook stukken bakpapier uitknippen en deze in de vormpjes doen. Druk in elk cakevormpje een plak bladerdeeg. Zorg ervoor dat het bladerdeeg de vorm aanneemt van een cakeje. Prik met een vork een paar gaatjes in het bladerdeeg.
  • Verdeel de zalm en cheddarkaas gelijkmatig over de 12 quiches.
  • Doe de eieren, crème fraîche, nootmuskaat, zout en peper in een kom en klop tot alles goed is vermengd.
  • Verdeel het eiermengsel over de quiches, ongeveer 2 eetlepels per quiche.
  • Zet de zalmquiches 15 minuten in de oven.

Ook lekker: Garnalen met spek met een pittige mayonaisedip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Guillaume’s Cuisine | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 320 gram bladerdeeg (ongeveer 8 plakjes)
  • 2 middelgrote eieren
  • 70 gram gerookte zalm
  • 30 gram cheddarkaas, geraspt
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Snuf nootmuskaat, zout en peper