24 januari 2018


Je hoeft amper om te kijken naar deze soep

Hoewel soepen tijdens de winter veel meer naar binnen worden gelepeld, smaken ze in de zomer ook wel prima. Toch komt soep niet van het winterse imago af. Met name wanneer je nu eens deze volle aardappelsoep neemt. Ideaal om je mee op te warmen!

Dit heb je nodig:

  • 4 grote plakken bacon, in stukjes gesneden
  • 5 middelgrote lente-uien, in reepjes gesneden, de groene en witte stukjes gescheiden
  • 900 gram aardappelen, geschild en in stukjes
  • 720 milliliter halfvolle of volle melk
  • 120 gram geraspte (cheddar)kaas
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Doe de bacon in een grote soeppan en bak dit op middelhoog vuur tot het crispy is. Dit duurt ongeveer acht minuten. Laat de bacon uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Doe de witte gedeeltes van de lente-ui in de pan en sauteer dit 1 minuutje. Voeg daarna de aardappelen toe en kook dit 5 minuten. Roer gedurende de vijf minuten regelmatig.
  • Voeg daarna de melk toe en een snufje zout en breng dit geheel aan de kook. Laat het daarna zacht pruttelen. Laat het opstaan tot de aardappelen zacht zijn.
  • Verkruimel ondertussen de bacon.
  • Pureer de aardappelen zodra ze zacht zijn, gebruik hiervoor een staafmixer of een aardappelstamper. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer met kaas, overgebleven stukjes lente-ui en bacon.

Lees ook: De allerlekkerste risotto met champignons en courgette maak je zo

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill