Christel

Ook als je broccoli niet lekker vindt, lust je deze soep waarschijnlijk wel!

Broccoli is een van de meest gezonde groenten. Zo zou deze groene lekkernij een preventief middel zijn tegen kanker, zit het boordevol antioxidanten en verkleint het de kans op longziekten. Helaas vindt niet iedereen broccoli lekker, maar wanneer je deze romige broccolisoep maakt, lusten ze het waarschijnlijk wel!

Wat heb je nodig?

  • 1x 30 gram boter 1x 20 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 150 milliliter slagroom
  • 150 milliliter melk
  • 500 gram broccoliroosjes
  • 200 gram geraspte wortels
  • 250 gram geraspte kaas
  • 150 gram geraspte cheddar kaas
  • 1 bouillonblokje
  • snufje peper

Wat moet je doen?

  • Kook de broccoli voor vijf minuten. Giet de broccoli af en bewaar 500 milliliter van het kookwater.
  • Smelt 30 gram boter in een diepe pan. Voeg de bloem toe wanneer de boter volledig is gesmolten. Roer de bloem goed door de boter en laat het geheel twee minuten bakken op een middelhoog vuur.
  • Voeg de rest van de boter toe samen met de fijngesneden ui. Bak de uien twee minuten.
  • Schenk beetje bij beetje de melk bij de bloem, blijf continu roeren om klontjes te voorkomen.
  • Doe de broccoliroosjes met de helft van het water in de blender en blend dit tot een geheel.
  • Doe de broccolipuree, de geraspte wortel, de rest van de roosjes en de rest van het water bij de soep. Schenk ook de slagroom bij de soep en voeg de geraspte kaas toe.
  • Laat de broccolisoep tien minuten op een laag vuur staan.
  • Sprenkel de geraspte kaas door de soep en voeg eventueel nog wat peper toe. De soep is klaar om te serveren!

Probeer ook:

Bron: Comfortsnacks | Beeld: videostill