Goed nieuws: er bestaat een ui waarvan je niet hoeft te huilen

Jaimy Boer

We kunnen niet wachten om ze te gebruiken!

Zit jij ook altijd te snikken als je uien staat de snijden? Goed nieuws, want er is een nieuwe ui gekweekt waarmee je helemaal geen last krijgt van gevoelige ogen. En je gerecht wordt er ook nog heel lekker van. Win-win!

Tranende ogen

Wist je dat je ogen gaan tranen door de zwavel die vrijkomt uit de groente? Het vocht in je ogen trekt dit aan waardoor er een branderig gevoel komt en je ogen gaan tranen. Voortaan geen kauwgum kauwen, kraan openzetten of zonnebril dragen tijdens het snijden – de verschillende remedies die tranende ogen moeten voorkomen – want door een nieuw ui-soort uit Amerika is dat verleden tijd. Zo kun je voortaan zorgeloos uiensoep of hutspot maken zonder dat er een traan over je wang biggelt.

Sunion

De ui heeft de naam ‘sunion’ gekregen, vernoemd naar de twee Amerikaanse bedrijven die de ui-soort hebben uitgevonden. Een lang onderzoek ging eraan vooraf om de ui helemaal traanloos te maken. Het bedrijf benadrukt dat de uien niet genetisch gemodificeerd zijn, maar volledig natuurlijk gekweekt. De uien zijn zelfs al goedgekeurd door grote bedrijven die kwaliteitschecks uitvoeren, zoals BASF – het grootste multinationale chemieconcern ter wereld.

Waar te koop?

Inmiddels zijn de uien in Amerika te koop, maar kunnen wij ze alleen online vinden. Hopelijk komen ze ook snel in de supermarkt, want we kunnen niet wachten om ze te gebruiken. Eindelijk een recept maken zonder dat we verblind zijn door de tranen. Welk recept ga jij als eerste maken?

Lees ook: Recept: Franse uiensoep-pasta met knoflook en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels