Ingrediënten
  • 2 grote kipfilets
  • 1/2 theelepel zout of naar smaak
  • 1/2 theelepel peper of naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakjes mozzarella
  • 200 gram tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 3 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • 60 gram balsamicoglazuur of balsamicoazijn
20 min.
4 pers.

Deze bruschetta kip is een feestje op je bord

Kip door de pasta, op pizza, door rijstgerechten, kipnuggets, chicken wings: kip is écht het meest veelzijdige stukje vlees. Je kunt er alle kanten mee op en het verveelt nooit. De laatste tijd zijn wij ontzettend fan van dit recept voor bruschetta kip met mozzarella en balsamico. Een ware smaaksensatie, zo zouden wij dit gerecht omschrijven. Eet de bruschetta kip met groente naar keuze en maak je bord af met wat heerlijke patatjes. Genieten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de bruschetta kip:

  • Maak als eerst de bruschetta. Meng de tomaat, knoflook, ui, basilicum en de helft van het zout, de peper en de olijfolie in een kom. Proef en breng eventueel meer op smaak met zout en peper. Zet opzij.
  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden, zodat je twee dunnere filets krijgt. Kruid de kipfilets aan beide kanten met het resterende zout en peper. Verhit de resterende olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 3-4 minuten aan beide kanten tot de kip bruin kleurt. Beleg vervolgens elk stuk kip met een plakje mozzarella. Dek de pan af met een deksel en laat de kaas smelten. Haal de pan van het vuur.
  • Bestrooi elke kipfilet met een paar flinke lepels bruschetta. Besprenkel met balsamicoglazuur.
  • Serveer de bruschetta kip gelijk. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: courgette met balsamico en feta uit de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill Jo Cooks

Ingrediënten
  • 2 grote kipfilets
  • 1/2 theelepel zout of naar smaak
  • 1/2 theelepel peper of naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakjes mozzarella
  • 200 gram tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 3 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • 60 gram balsamicoglazuur of balsamicoazijn