Durf jij deze lifehack aan?

Een chocoladetaart maken is zeker met een bakmix uit de winkel helemaal niet zo moeilijk. Gewoon de instructies volgen en klaar, toch? Maar wist je dat je je chocoladetaart heel simpel naar een veel hoger niveau kunt tillen? Voor de allerlekkerste chocoladetaart gebruik je een paar bijzondere ingrediënten…

Lifehack voor je chocoladetaart

Er bestaan zoveel verschillende lifehacks dat je het soms niet meer kunt bijhouden. Snappen we! Ze zijn bovendien ook allemaal lang niet even effectief. Maar deze lifehacks worden door verschillende koks onderstreept. En tja, als je het niet aandurft dan heb je nog steeds een lekkere chocoladetaart, toch?

Mayonaise in je taart

Het klinkt misschien helemaal niet lekker, maar toch is het zo: met mayonaise maak je je chocoladetaart ultra-romig. Eigenlijk is mayonaise immers gewoon ei met olie. Als je dus olie in een recept (deels) vervangt door mayonaise, geef je je taart een extra romige en luchtige draai. We kunnen je beloven dat je gasten waarschijnlijk niet eens zullen merken wat het geheime ingrediënt van jouw geweldige taart is.

Koffie

Dit tweede ingrediënt klinkt al een stuk logischer, dat snappen we. Als jij een taartmix maakt waar water doorheen moet, gebruik dat water dan eerst eens om een lekkere pot koffie te zetten. Even af laten koelen en presto! De koffie versterkt de cacao, waardoor de smaak van je taart nog beter uitkomt. Ook hier kun je ervoor kiezen om slechts een deel van het water te vervangen. Of je kunt experimenteren met verschillende soorten koffie. De mogelijkheden zijn eindeloos! En hee: meer taart eten in het kader van culinaire tests, daar wordt iedereen blij van, toch?

Lees ook: Tony’s Chocolonely introduceert abonnement op chocolade!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels, Anna Tarazevich