Esther Reitsema

Zeker het proberen waard!

Als ontbijt, bij de koffie of mee naar het werk; een plakje bananenbrood lusten we altijd wel. Zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst, en je tilt je bananenbrood naar een nóg hoger niveau als je dit geheime ingrediënt gebruikt…

Experimenteren

Inmiddels hebben we bij Kookfans al behoorlijk wat geëxperimenteerd met variaties op bananenbrood. Zo maakten we met roomkaas gevulde bananenbroodmuffins, gingen we aan de slag met bananenbrood baked oats en probeerden we zelfs een bananenbrood smoothie.

Zoet bananenbrood

Als je het echter liever bij het traditionele bananenbrood houdt, begrijpen we dat natuurlijk ook. Maar ook hierin kun je experimenteren met ingrediënten. Bananen zijn van zichzelf al vrij zoet, maar de echte zoetekauwen voegen met alle liefde nog een schep suiker toe aan het beslag. Als je het brood echt als een dessert ziet, kun je ook chocolade toevoegen.

Sour cream

Als je niet bepaald een zoetekauw bent, hebben we het perfecte geheime ingrediënt voor je bananenbrood: sour cream. Door voor één brood ongeveer 250 milliliter te gebruiken, maak je je brood heerlijk smeuïg, en zorg je ervoor dat het resultaat niet te zoet wordt. Meer gebruiken kan overigens ook; wees niet bang dat je bananenbrood een zure bende wordt, want dat gebeurt niet snel. Een flinke dot sour cream zorgt er gewoon voor dat het wat frisser wordt en minder zwaar op de maag valt.

Alternatieven

Heb je geen sour cream in huis? Dan zijn (Griekse) yoghurt of kwark goed alternatieven. Dit heeft ongeveer hetzelfde effect als sour cream. Als je yoghurt gebruikt, is het wel verstandig om niet al te veel te gebruiken. Dit is namelijk vloeibaarder dan sour cream, en kan er daarom voor zorgen dat je bananenbrood slap wordt.

Ook lekker: Recept: deze heerlijke frozen yoghurt bars zitten vol fruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock