5 + 25 min.
1 pers.

Cake als ontbijt? Ja, graag!

We weten allemaal dat havermout hartstikke gezond is. Het verlaagt het cholesterolgehalte, zit boordevol antioxidanten en het houdt je lang verzadigd. Maar elke dag een kom havermout? Dat kan op den duur behoorlijk saai worden. Probeer daarom eens deze heerlijke bananenbrood baked oats. In een half uur heb je deze gebakken havermout – die écht als bananenbrood smaakt – op de ontbijttafel staan. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediënten onderaan het artikel. 

Zo maak je de bananenbrood baked oats

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een kleine bakvorm in.
  • Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een blender en meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bedek het beslag met de stukjes chocolade.
  • Bak tot de baked oats goudkleurig zijn en een tandenstoker er schoon uitkomt, zo’n 18 tot 22 minuten.
  • Laat zo’n 5 minuten afkoelen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: gezonde en superlekkere havermoutkoekjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Justine Snacks | Beeld: Videostill Justine Snacks

Ingrediënten
  • 50 gram havermout
  • 1 middelgrote, rijpe banaan
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/8 theelepel zout
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel chocolade, in stukjes