Sabine

Zo krijg je heerlijk kipfilets

Kip is een populair stukje vlees onder vleesliefhebbers. Alleen is zo’n kipfilet klaarmaken soms makkelijker gezegd dan gedaan. Over het algemeen is het stukje vlees nog vrij smaakloos en moet je zelf wat abracadabra in de keuken uithalen om de filets op smaak te brengen. Zul je alleen net zien dat je kip flink uitdroogt in de oven… Zo’n kippetje bereiden gaat niet altijd over rozen, maar met deze tips maak je heerlijke malse kipfilets uit de oven.

Met dit stappenplan krijg je het voor elkaar.

Maak een goede kruidenmix

Een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in de keuken hebt staan, kunnen een enorm verschil maken voor je kip. Een mix van bijvoorbeeld bruine suiker, knoflookpoeder en paprikapoeder kan je kipfilet al op smaak brengen. Deze simpele kruidenmix zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat de kipfilets een mooie kleur krijgen.

Voeg citroen toe

Om te zorgen dat je kip een frisse smaak krijgt, zou je een citroen in plakjes kunnen snijden en de kipfilets op de plakjes citroen kunnen leggen. De kip krijgt zo een heerlijke smaak en het is ook nog eens een budgetvriendelijke manier om je kip een heerlijke smaak te geven.

Zet de kip niet te lang in de oven

We willen niet dat wat al duidelijk is nogmaals benadrukken, maar écht: zorg ervoor dat je kip niet te lang in een te hete oven staat. Het is het beste om een kookthermometer aan te schaffen om te kijken hoe heet de kip van binnen is. Je kunt de kip ook opensnijden, maar het kan de smaak van de kipfilet verpesten.

Laat de kip even rusten

Kipfilets moeten best even garen in de oven. We snappen dus dat je graag direct wilt aanvallen als de kip gaar is, maar je kunt het gerecht het beste vijf minuten laten rusten voordat je de kip opensnijdt.

Lees ook: Ovenschotel met kip, aardappel, spinazie en romige knoflooksaus

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Pexels