Je gebruikt je knoflookpers waarschijnlijk altijd al op de verkeerde manier

Desy

Het scheelt je ook nog eens wat tijd

Ook al heb je de knoflookpers al jaren in gebruik en denk je toch echt te weten hoe je dat het beste kunt doen, niets is minder waar. Want wat blijkt? We gebruiken de knoflookpers ons hele leven al verkeerd. 

Stinken

De knoflookpers is een van de handigste dingen die we in onze keukenlade hebben liggen. Het zorgt ervoor dat we knoflook door onze gerechten kunnen doen, zonder dat je tijdens het eten opeens een homp knoflook tegenkomt. Maar wist je wel dat je de knoflookpers je hele leven al verkeerd gebruikt? Of beter gezegd niet de pers zelf, maar de manier waarop je de knoflook erin doet.

Schil

Door de knoflookpers hebben we minder last van stinkende vingers. Maar alsnog moet je de schil van de teen eraf halen. Of toch niet? Blijkbaar niet, want je hoeft de teen niet eens te pellen voordat je hem in de pers stopt. Wanneer je een ongepeld teentje knoflook in de knoflookpers fijndrukt, zal de knoflook eruit komen terwijl het schilletje in de pers blijft zitten. Dit velletje kun je daarna heel eenvoudig verwijderen.

Schoonmaken

Wil je de knoflookpers echt eens goed schoonmaken? Doe dit dan met gebruik van kookspray, een oude tandenborstel, een tandenstoker en warm water. Spray de knoflookpers eerst in met kookspray voor je deze gaat gebruiken. Door de kookspray wordt het heel makkelijk om het overgebleven knoflook te verwijderen. Nadat je de knoflook hebt geperst, gebruik je een oude tandenborstel om het overgebleven knoflook te verwijderen. Zijn er toch nog stukjes knoflook overgebleven? Dan kun je die door de gaatjes prikken met de tandenstoker. Vervolgens hoef je de knoflookpers alleen nog maar af te spoelen met warm water. Een kind kan de was doen!

Lees ook: Hoe lang kun je knoflook bewaren? Dit is het antwoord

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay