Tjitske

Snijd jij watermeloen altijd in schijven? Vanaf nu niet meer!

Het is toch wel het klassieke beeld: het vruchtvlees uit een schijf watermeloen bijten. De eerste happen gaat het nog, maar na een paar happen wordt het nogal een geknoei. Je wangen worden nat en plakkerig en uiteindelijk zit je onder het sap. Dat kan veel handiger! Met deze truc eet je watermeloen uit het vuistje, zonder te knoeien!

Wij doen het voortaan altijd zo.

Snijden

Watermeloen snijden kan een heuse crime zijn. Je moet een goed scherp mes hebben om door de harde schil heen te komen. Je kunt de meloen in halve schijven snijden om ze vervolgens met twee handen op te eten, of je snijd het vruchtvlees ook uit de schil en eet blokjes meloen met een vork. Wat je ook doet, als je dit ziet ga je het altijd anders doen!

Vierkantjes

Wat je doet? Je snijdt eerst de watermeloen door de helft. Daarna snijd je de meloen met de snijkant naar beneden in halve schijven. Maar, hier hou je niet op! Snijd het fruit nu ook kruislings in, zodat er eigenlijk allemaal vierkanten ontstaan. Gebruik een goed scherp mes, dan gaat het het makkelijkst. Laat de meloen nu gewoon zo liggen. Je kunt nu een van de vierkantjes bij de schil pakken en het fruit eraf happen. De vierkantjes zijn klein genoeg om makkelijk af te happen, dus je hebt geen last meer van plakkerige wangen.

Lees ook: Verse gember te veel moeite? Zo schil en rasp je gember supersnel!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: YouTube | Beeld: Pexels