Niet genoeg olie

Het is bij braadpannen heel belangrijk dat de volledige onderkant van de pan bedekt is met boter of olie. De laag in deze pan lijkt misschien wel op een antiaanbaklaag, maar in werkelijkheid is dit niet het geval. Als je niet genoeg vet gebruikt, zal je eten dus wel degelijk aankoeken op de bodem en dat is natuurlijk zonde.

Metaal gebruiken

Fout, fout, fout! Gooi al je metalen spatels de deur uit als je een braadpan hebt. Als je met een metalen spatel over de bodem schraapt kun je ‘m wel weggooien. Het krast en daarmee kan die hele coating breken en dat is zonde, omdat de pan daarmee onbruikbaar wordt. Gebruik liever siliconen, hout of hittebestendig plastic.

Niet volledig drogen

Technisch gezien kunnen braadpannen in de vaatwasser, maar het tast de coating wel degelijk aan als je ‘m niet gelijk afdroogt. Als je de pan niet gelijk afdroogt kun je last krijgen van roestvorming en dat is niet gezond.

Pagina 2/2

Lees ook: Brandvlekken op je elektrische kookplaat? Zo haal je ze makkelijk weg

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchenn | Beeld: pxhere