26 maart 2018

Bloemkool moet je niet koken!

Bloemkool, wij zijn er dol op. Voor ons is het eten van deze roosvormige groente absoluut geen straf, maar dat ligt voor anderen net even anders. Als mensen dan toch willen genieten van deze koolgroente, dan koken ze ‘m in ruim water. Fout, fout en nog eens fout! 

Wij koken deze groente vanaf nu nooit meer.

Ziekte voorkomen

Laten we je eerst even vertellen waarom je veel vaker bloemkool zou moeten eten. In verschillende studies is aangetoond dat deze groente kanker kan voorkomen. Het zou vooral een positief effect hebben bij verschillende soorten kanker. Het gaat hier om blaaskanker, borstkanker, prostaatkanker, eierstokkanker en dikke darmkanker. De stof sulforafaan is een samengesteld zwavel dat kankercellen doodt en eventuele tumorgroei vertraagd. Bloemkool zou volgens sommige onderzoekers dé sleutel zijn tot het beheersen van deze vreselijke ziekte.

Hersenen

Ook voor je hersenen is deze koolgroente een heel goed idee. Het is een bron van choline. Dit is vitamine B wat het geheugen verbetert, de hersenen beschermt én helpt bij de ontwikkeling van de hersenen. Waardevol voor zowel jong en oud! En als je denkt dat dit alles is, heb je het fout. Naast de bovengenoemde eigenschappen is deze wondergroente ook nog ontstekingsremmend. Lees de fantastische truc om je bloemkool al dit goeds te laten behouden op de volgende pagina. Het zou zonde zijn als je de bloemkool zou koken en je de bovenstaande effecten weggooit, toch? Lees snel pagina 2 voor nog meer redenen om je bloemkool voortaan niet meer te koken.


Pagina 1/2