Wetenschappelijk bewezen: dit zegt jouw favoriete koffie over jou

Jaimy Boer

Van zwarte koffie tot oploskoffie, dit ben jij als persoon

Hoe drink jij je koffie? Naast dat dit te maken heeft met smaak en voorkeur, zegt jouw soort koffie ook veel over jouw persoonlijkheid. Dit is gebleken uit een onderzoek van Dr. Ramani Durvasula, een klinische psycholoog. Tijdens het onderzoek heeft hij 1000 koffiedrinkers onderzocht op basis van voorkeur, persoonlijkheid en hoe sociaal ze zijn. En daar kwamen interessante conclusies uit! 

Persoonlijkheden

Uit het onderzoek bleek dat mensen die zwarte koffie drinken ouderwetser zijn dan mensen die koffie in allerlei smaken drinken. En mensen die geen cafeïne drinken, kunnen zich snel zorgen maken en zijn heel perfectionistisch. Natuurlijk moet je de uitslag met een korreltje zout nemen, maar het is wel leuk om te kijken of het klopt!

Zwarte koffie

Mensen die hun koffie liever puur drinken, zijn volgens het onderzoek puristisch en ouderwets ingesteld. Ze houden het liever simpel en zijn vaak efficiënt. Ook hebben ze geduld, mits ze hun dagelijkse hoeveelheid cafeïne hebben gehad. Daarnaast kunnen ze stil, humeurig, abrupt en afwijzend zijn. Zwarte koffiedrinkers doen dingen op hun eigen manier en zijn bestand tegen wijzingen.

Latte drinkers/koffie met melk en suiker

Mensen die hun koffie au lait (met melk), verkeerd (met melk en suiker) of met opgeklopte melk drinken, zijn een open boek. Ze zoeken graag het comfort op en willen het mensen naar hun zin maken. Daarom besteden ze veel tijd aan mensen en leuke plannen en doen ze hun best om anderen altijd te helpen. Hierdoor zorgen ze niet altijd goed voor zichzelf.

Bevroren/gemixte koffie

Het is geen nieuws dat mensen die hun koffie met allerlei soorten siropen en smaken drinken, veel nieuwe dingen proberen. Ze zijn trendsetters en heel sociaal. Hierdoor maken ze niet altijd gezonde keuzes en vallen ze voor snelle oplossingen. Daarnaast zijn ze fantasierijk, wat hun ook weer kinderlijk kan maken.

Decaf/soja melk/specifieke koffie

Drink jij je koffie zonder cafeïne of heel specifiek met soja, amandel of havermelk? Dan ben jij heel perfectionistisch. De specifieke koffiedrinkers hebben graag de touwtjes in handen en zijn heel bewust bezig met hun gezondheid en lichaam. Hier kunnen ze in doorslaan, wat obsessief kan worden. Ze vinden het niet erg dat mensen hun hierdoor egoïstisch noemen. Ook concentreren ze te veel op regels en orde waardoor ze zich ook snel zorgen maken.

Oploskoffie

Mensen die oploskoffie drinken, zijn in sommige opzichten traditioneel. Ze zijn erg ontspannen en nemen het leven zoals het komt. Hierdoor zijn ze een kei in het uitstellen van dingen en zijn ze slechte planners. Ook negeren ze eventuele gezondheidsproblemen en zijn ze soms té relaxed.

Voor bij je bakkie pleur: recept voor simpele boterkoek

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: PsychCentral | Beeld: Unsplash, Nathan Dumlao