Makkelijker pellen

Ben jij ook zo klaar met het moeilijke pellen van die eieren? Geen brekend eiwit meer met een simpele aanpassing. Niet koken, maar stomen! Doe 3cm water in de pan en als het begint te stomen doe je de eieren erin. Je doet een deksel op de pan en laat ze 10-12 minuten staan. Je trekt de schaal er zo af!

Veel gekookte eieren

Als je veel gekookte eieren nodig hebt, kan het zijn dat je pan niet groot genoeg is. Gelukkig is je oven wel groot genoeg. Doe een vochtige doek over je ovenrek en leg je eieren daarop. Zet je oven op 160 graden en je timer op 30 minuten. Je oven hoeft niet eerst voorverwarmt te worden. Pak na die 30 minuten de eieren op (met een tang of ovenhandschoenen) en doe ze in een ijsbad.

Een omelet maken zonder draaien

De sleutel voor een perfect gladde en niet gescheurde omelet is bakken op een lage temperatuur. Als je dat doet zal je omelet ook aan de bovenkant goed droog worden en is het helemaal niet nodig om ‘m om te draaien.

Meerdere omeletten

Doe de eieren met de ingrediënten voor je omelet in een ziplock zakje. Schud ze door elkaar en doe ze dan voor 13 minuten in kokend water. Je kunt meerdere tegelijk maken, zonder moeilijk te doen!

Een zoete tip

Voor de zoetekauwen onder ons… wist je dat je in een paar minuten al meringues kunt maken in de magnetron? Scheid het eiwit van het eigeel. Meng 250 gram poedersuiker met je eiwit. Kneed het tot het een heel plakkerig deeg. Leg een keukenpapiertje op een magnetronbestendig bord en rol bolletjes ter grote van een walnoot van het deeg. Leg ze op het bord en druk ze plat. Zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen. De kooktijk ligt aan de kracht van je magnetron. Hou ze goed in de gaten, zodat ze niet verbranden, 1 tot 1,5 minuut zou voldoende moeten zijn. Laat ze daarna wel 30 seconden rusten en genieten maar!


Pagina 2/2

Lees ook: Brunchrecept: gevuld brood met spinazie, kaas en ei

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: wonderhowto | Beeld: pexels