Jouw cake zal nooit meer hetzelfde zijn

De meningen over cakemix zijn wat verdeeld. De een zweert erbij en de ander wil er absoluut niks van weten. Bij welke groep jij hoort, maakt niet uit, want iedereen wil een cake die nog lekkerder smaakt, toch? Met de tips die je hier leest zul je altijd een prachtig staaltje vakmanschap neerzetten. Iedereen zal zich afvragen hoe het komt dat jouw cake altijd zo heerlijk smaakt en alleen jij weet het antwoord.

Niet doorvertellen!

Zuivel

Cakemix-cakes worden vaak gemaakt door enkel wat water toe te voegen. Als je dat water vervangt door melk, dan zal je cake opeens een stuk smaakvoller worden. Ook karnemelk is een hele goede vervanger. Dit geeft je cake een hele rijke smaak en je cake wordt er gelijk ook een stuk romiger van. Gebruik alleen wel een beetje meer karnemelk, omdat het een stuk dikker is. Ook zure room doet wonderen. Een schepje door je cake en je zult versteld staan.

Koffie

Ga je een chocoladecake maken? Dan is het tijd dat je even een kopje koffie gaat zetten. Niet voor jezelf, maar om door de cake te doen. Koffie en chocolade helpen elkaar intens en de smaken zullen fantastisch uit komen. Je kunt dit zeker ook proberen in een normale cake, want het zal je echt verrassen.

Frisdrank

Zoals je nu wel gemerkt hebt, zit het geheim in de vloeistof. We gaan het nog een stapje verder brengen. Vervang de vloeistof eens door je favoriete frisdrank. Het klinkt misschien wat gek, maar de smaak wordt gigantisch verbeterd, zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen. Probeer bijvoorbeeld eens cola of een 7Up.

Mayonaise

Nu ga je ons echt voor gek verklaren, maar ook mayonaise kan gigantisch veel doen voor je cake. Twee eetlepels doen de truc. De textuur zal veranderen en je cake zal heerlijk ambachtelijk smaken, zonder dat jij er heel veel werk voor hoeft te verzetten.

Meer trucs om je cake te verbeteren? Je vindt ze allemaal op de volgende pagina.

Pagina 1/2