Desy

Vermijd deze fouten en je wordt een topchef

Je kunt niet in alles goed zijn en niet alles hoeft perfect. Het koken dus ook zeker niet! Maar, door deze fouten te maken wordt je eten misschien wel minder lekker van smaak, want dan weer een beetje zonde is. Daarom presenteren we: de top zeven van meest gemaakte fouten tijdens het koken!

Maak deze fouten niet nog een keer en je zit gebakken.

Geen Masterchef

Laten we even realistisch zijn; het overgrote deel van ons is niet perse bijster goed in de keuken, laat staan een topchef. Fouten maken we allemaal, en al helemaal tijdens het koken. Volg je uiterst nauwkeurig de aanwijzingen in een recept op dan wil het nog wel eens zo zijn dat je een pareltje op tafel zet, maar vaak doen we eigenlijk maar wat. Gelukkig zijn fouten er om van te leren en kun je met dit handige lijstje je kookskills naar een hoger niveau tillen!

7. Het recept niet goed lezen

Goed, dit is misschien een inkoppertje, maar vaak gaat een gerecht helemaal de verkeerde kant op als je het recept niet goed leest. Neem jij vaak het recept door als je al bezig bent en kom je er dan achteraf achter dat je de rijst had moeten koken terwijl je de saus aan het bereiden was en zit je nu met doorkookte saus en ongekookte rijst? Dan hebben we een hele handig tip voor je, en dat is het lezen van het hele recept alvorens je begint met koken.

6. Een verkeerde planning

Een verkeerde planning leidt tot haast en stress als blijkt dat het vlees nog een kwartier in de pan had gemoeten terwijl de rest al klaar is. Bekijk dus voordat je begint wat de kook- en/of baktijden van je ingrediënten zijn en stel dan in je hoofd een kleine planning samen. Zo ervaar je het minste stress en staat alles tegelijkertijd op tafel!

Benieuwd naar de top vijf van de meest gemaakte fouten tijdens het koken? Je vindt ze op de volgende pagina!

Pagina 1/2