Dit is de top 7 van meest gemaakte fouten tijdens het koken

5. De ovendeur openen

Het is natuurlijk heel logisch dat je tijdens het bakken wilt weten hoe het met je baksel gaat. Of dat je tussentijds wilt checken of de kaas op je pizza al gesmolten is. Maar daarvoor zit er glas in een oven! Doe je de ovendeur open, dan ontsnapt er heel veel warmte uit de oven en klopt de hele bereidingswijze van je gerecht niet meer.

4. Te veel kruiden

Ben je vaak royaal wat de kruiden betreft, dan zal dit je zeker bekend voorkomen. Natuurlijk is het belangrijk om een gerecht op smaak te brengen met zout, peper en bijvoorbeeld een beetje paprikapoeder, maar een teveel van deze kruiden kan het gerecht in een handomdraai verpesten. Je kunt beter met weinig beginnen en toewerken naar de perfecte smaak.

3. De pan te vol

Vaak gebruiken mensen een pan die eigenlijk veel te klein is voor wat ze willen maken. Hierdoor raakt niet al het eten het warme oppervlak van de pan, waardoor alles niet gelijk gaar wordt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld stukken vlees krijgen die enerzijds heel doorbakken, en anderzijds nog rauw zijn. Bak het liever in twee keer dan de pan te vol doen.

2. Het gerecht laten aanbranden

Het kan natuurlijk een keer zo zijn dat je een gerecht laat aanbranden, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig en ook eeuwig zonde. Je kunt een gerecht beter langzaam laten garen dan het aan laten branden.

1. De pan niet warm genoeg laten worden

Deze fout wordt echt het meeste gemaakt van alle kookfouten: de pan niet warm genoeg laten worden voordat je het product erin doet. Bij bakken en braden is het belangrijk dat de pan goed heet is, zodat je stukje vlees, vis of de aardappeltjes meteen dichtschroeien en zo het minste vet opnemen. Je kunt, om dit te bereiken, de pan eerst heet laten worden, dan de olie erin gieten, de olie warm laten worden en dan beginnen met bakken of braden.

Pagina 2/2

Lees ook: Zo voorkom je dat vis vastplakt aan het barbecuerooster

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Sante | Beeld: Pexels