Veel mensen maken de fout om deze 7 etenswaren wel in de vriezer te bewaren

Als het zo warm is als de afgelopen dagen is het verleidelijk om alle etenswaren zo koud mogelijk te bewaren. De vriezer daarom een van de belangrijkste apparaten in de keuken. Je eten is bevroren en kun je daarom langer bewaren dan wanneer je het in de koelkast zou stoppen. Maar wist je dat er redelijk veel etenswaren zijn die je beter niet in de vriezer kunt stoppen?

Hier zijn zeven voedingsmiddelen die je nooit in de vriezer mag stoppen.

1. Eieren

Wanneer veel etenswaren koud worden, heeft het de neiging om te gaan krimpen. Eieren daarentegen niet. Iedereen die al eens een ei heeft geprobeerd te bevriezen is er waarschijnlijk al achter; het ei zal in zijn schaal exploderen wanneer het onder een bepaalde temperatuur komt, waardoor de vriezer over het algemeen een slechte keuze is als bewaarplek. Als je je eieren toch moet invriezen, pel ze dan eerst om geëxplodeerde eieren te voorkomen.

2. Kaas

Kaas vriest op zich goed in, maar het verliest waarschijnlijk de textuur. Het wordt kruimelig en in plaats van dat het makkelijk te schaven is, zal het hele blok aan diggelen liggen. Als je gewoon een plakje kaas op je boterham wilt, is dat natuurlijk niet het resultaat dat je zoekt. Dit geldt niet alleen voor Goudse kazen, maar ook voor brie en camembert. Bewaar verschillende kaassoorten daarom nooit in de vriezer.

3. Rijst

Misschien heb je al eens eerder gehoord dat de smaak van rijst er niet op vooruit gaat zodra je het in de koelkast bewaart, dus je zou kunnen denken dat de vriezer de beste plek is om je smaakvolle rijst te bewaren. Helaas is dit ook niet het geval. In plaats dat de rijst goed bewaard zal blijven, zorgt het invriezen er alleen maar voor dat rijst verandert in een smakeloze en papperige puinhoop zodra je het ontdooit. Het beste is om de rijst te koken en direct te consumeren.

Benieuwd welke vier etenswaren je ook beter uit de buurt van de vriezer moet houden? Lees dan verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2